Over Kranig; voor ondernemers.

Kranig Kraanwerk: GROOTHANDEL IN KRANEN voor én door professionals.

Een persoonlijk tintje 
want onze kranen zijn met aandacht en liefde ontworpen. Niemand is hetzelfde en smaken verschillen, daar houden wij rekening mee. In ons assortiment vindt u veel verschillend vormgegeven kranen.

De meeste kranen hebben wij gedeeltelijk op voorraad als halffabrikaat. Dat betekent dat er vaak nog een mengcomponent of sensor op gemonteerd moet worden. Soms duurt het hierdoor wat langer. Enerzijds zorgt schaarste in de bouw- en grondstoffen voor hoge prijzen en algemene schaarste. Anderzijds hebben wij (gelukkig) te maken met een hoge vraag vanuit de markt en zijn de kranen niet aan te slepen.

Wij werken het meest voor ondernemers zoals installateurs, architecten en aannemers. Zij zijn erg content met onze korte levertijden. Een consument verwacht een artikel soms de volgende dag in huis, een ondernemer weet dat dit meestal niet haalbaar is. Voor zakelijke bestellingen is dit niet realistisch maar bij een goede planning, ook niet nodig.

Bestellen van halffabrikaten en afmonteren, kost tijd maar
Desondanks lukt het ons om de meeste bestellingen af te leveren binnen <4 weken. We zijn erg trots dat we de meeste projecten kunnen afronden binnen de gestelde termijnen.

Welke kraan voegt de juiste hoeveelheid waarde toe in de betreffende badkamer, toilet of keuken? Een aanwezige blikvanger zonder te schreeuwen om aandacht. Dat is de balans die onze ontwerpers hebben getracht te verwerken in onze kranen. Hoe we hiertoe gekomen zijn leest u hieronder verder.

De badkamer van uw client komt tot leven 

Woonruimtes worden steeds strakker ontworpen. Mooie fontein, moderne kastjes met mooie handgrepen en subtiele accessoires. De kraan daarentegen ziet er vaak hetzelfde uit. Terwijl het mogelijk het meest gebruikte voorwerp is in een keuken, badkamer of toilet. Let maar eens op, zodra iemand voor het eerst een badkamer in loopt, valt het oog vaak meteen op de kraan. Meestal niet voor lang omdat er weinig bijzonders te zien is. Vaak een bekende vorm en met bekende chroomkleur. En dat terwijl een kraan de ruimte zoveel extra uitstraling kan geven.

Kies voor Kranig.
Kraan. Zoals het hoort.

Toen ze me dat vroegen..
Roerde ik in mijn koffie (inmiddels drink ik zwart) en dacht na over de vraag: "maar.. wat zou jij zélf doen met deze ruimte..?" Steeds vaker kreeg ik deze vraag. Ik keek dan maar even de ruimte rond, keek weer even in de koffie en bedacht me hoe ik ze netjes ging vertellen wat ik er eerlijk van vond.. althans zonder hierbij hun recente keuzes, al te veel te bekritiseren. Natuurlijk wist ik heel goed hoe de inrichting beter of strakker kon maar vaak was het al te laat om nog grote veranderingen door te voeren.
Meestal vroeg ik maar gewoon hoe ze tot hun huidige keuze waren gekomen. Vaak volgde een uitleg als dat ze na een lange zoektocht, zich hadden neergelegd bij het het advies van de bouwmarkt medewerker. Waarna ze vervolgens de auto vol hadden geladen, "soort van tevreden" terug reden naar huis. Ze hadden de buik vol van het vele dat op elkaar leek maar niet echt leidde tot een bevredigende keuze. We willen uiteindelijk ook gewoon beginnen nietwaar? Dus je kiest en kunt verder. Natuurlijk waren er ook mensen die beter wisten wat ze wilde maar ook zij kwamen uiteindelijk vaak terug bij 'die ene' wat leek op wat ze bij de eerste bouwmarkt hadden gezien maar daar niet meer hadden.

..besloot ik verder te kijken
Ik wist inmiddels wat er op de markt te krijgen was 'en ook wat niet'. Inkopers bij de grote bouwmarkten hielden het meestal bij het 'goed lopende assortiment' bij die ene vaste leverancier. Zelden kwam ik iemand tegen die helemaal blij was met de keuze van een kraan.

Snel bleek dat ik mensen meer keuze in kranen wilden bieden. Het zat me niet lekker dus ik trok erop uit. Via Duitse leveranciers kwam ik in Zwitserland en later in Italië. Ik kocht modellen in en later zelfs sprak in ook ontwerpers. Niet geremd door wat met als 'het normale' beschouwt trokken zij erop uit met hun pen+potlood. Daar vertelde ik over mijn klanten en wat als ze vrije keuze zouden hebben. Samen tekenden we erop los om te zien hoe levendig een kraan er uit kon zien. Inmiddels kopen wij kranen in over de hele wereld. Ook in Zuid Amerika zitten ontwerpers die de standaard chroom-kleurige kraan hebben omarmt. Omarmt om er vervolgens meer elan en frivoliteit aan te geven. 

Duurzaamheid
Naast de chique uitstraling van de kranen hebben we ook stilgestaan bij duurzaamheid. Onze kranen gaan lang mee. Al onze kranen zijn voorzien van een binnenwerk dat gemaakt is van hoogwaardig koper. Het is niet alleen belangrijk dat een kraan naar behoren werkt en er goed uit ziet maar dat deze ook bijdraagt aan een duurzame wereld.

Een aantal van onze kranen zijn uitgevoerd met een aan-/uit sensor welke nog gemakkelijker bijdraagt aan juiste waterdosering.

Geniet van schoonheid
Geniet van de mooie vormgeving en verrassende uitstraling van deze kranen. Verrijk uw huis met een stukje schoonheid passend bij uw stijl. Voor uzelf en uw gasten. Eenvoud, uitstraling en design, dat zijn kranen van Kranig Kraanwerk.

Betaalbaarheid
Toegevend, onze kranen zijn niet goedkoop maar alles behalve duur. Alleen massa-productie maar kranen lager in prijs. Onze modellen zijn dusdanig specifiek dat de doelgroep beperkter is dan gemiddelde modellen. Niet iedereen is immers een fijnproever als het gaat om design en aankleding. Online verkoop stelt ons in staat de kranen betaalbaar te houden. Levering
Waar mogelijk leveren we direct uit voorraad. Indien nodig bestellen wij de onderdelen, monteren, inspecteren en testen wij de kraan. Bij goed vinden pakken wij uw bestelling kundig in en voorzien we die van eventueel benodigde onderdelen zodat het goed aangesloten kan worden.

Lees hier onze Algemene Voorwaarden en Privacy Statement.