Ontdek de kokendwaterkranen van Quooker

Nooit meer wachten op kokend water.

De Quooker levert direct koud, warm en zelfs 100°C kokend water wanneer u dat wilt.

Bespaar kosten voor water en energie.

Nooit méér water tappen dan u nodig heeft.

Water smaakt beter.

Het drinkwater wordt optimaal gereinigd door een actief koolfilter en een hollow fibre filter.

Kies uw Quooker-kraan

Quooker Flex (vanaf €1295)

De Flex is de enige Quooker-kraan met een handige, flexibele uittrekslang. Naast warm, koud en 100°C kokend water kan de Flex ook gekoeld en bruisend water geven, als u hem combineert met de Quooker CUBE. Dankzij de kokendwaterstop kan de Flex geen kokend water geven als de slang uitgetrokken is.

Quooker Fusion Square (vanaf €1295)

Haal alles uit één kraan: kokend, warm en koud water. En, als u hem combineert met de Quooker CUBE, ook gekoeld en bruisend water. De Fusion kraan is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal, zwart, goud, messing patina, gunmetal en rosé koper. Verkrijgbaar met rechte of ronde uitloop.

Quooker Fusion Round (vanaf €1295)

Haal alles uit één kraan: kokend, warm en koud water. En, als u hem combineert met de Quooker CUBE, ook gekoeld en bruisend water. De Fusion kraan is verkrijgbaar in chroom, roestvrij staal, zwart, goud, messing patina, gunmetal en rosé koper. Verkrijgbaar met rechte of ronde uitloop.

Quooker Front (vanaf €1445)

Een uitgesproken verschijning in de keuken. Loepzuiver, industrieel en ergonomisch. De Quooker Front geeft 100°C kokend, gekoeld en bruisend water en heeft een vernieuwde bediening voor warm en koud water aan de voorkant van de uitloop. De Front is verkrijgbaar in zwart en roestvrij staal en kunt u combineren met ieder Quooker-reservoir.

Kokend water uit je keukenkraan? Anno 1970 was het een bijna absurde gedachte, inmiddels verovert Quooker de wereld. Dit is wat er gebeurde.

Het verhaal van Quooker is begonnen in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever en was op het hoofdkantoor in Londen, toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. Er werd getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri, ‘Wat een waanzin! Waarom komt er in onze huizen geen gekookt water uit de mengkraan?!’ Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Dat kostte veel tijd en geld. Maar toen het eerste model er was, verkocht Peteri hem aan vrienden en bekenden, die razend enthousiast waren. Wie eenmaal een Quooker-systeem had, kon niet meer zonder.Toen zoon Niels zijn studie voltooid had en zich bij zijn vader voegde, werd het idee een product. In 1992 werd de eerste Quooker (‘quick cooker’) geïntroduceerd, de Quooker Basic. Vanaf het moment dat ook zoon Walter in het bedrijf stapte, begon Quooker langzaam maar zeker terrein te winnen op de markt. Vanaf 2000 begon het écht goed te gaan. De kokendwaterkraan sloeg aan in Nederland. In 2004 werd de eerste partij Quookers naar het buitenland geëxporteerd.

Op dit moment produceert Quooker meer dan 300.000 Quooker-systemen per jaar, zijn er wereldwijd meer dan duizenden dealers, verdubbelt de omzet elke drie jaar en heeft Quooker vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Hongkong, Nederland, Ierland, Israël, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Zwitserland en Portugal. Het is het resultaat van jaren doorontwikkelen, testen en technisch innoveren.De gebroeders Peteri hebben altijd een zo verantwoord, energiezuinig en kwalitatief hoogstaand mogelijk product voor ogen gehad. Inmiddels leiden ze een internationaal succesvol bedrijf. Maar, geheel in de geest van hun overleden vader, blíjven ze uitvinden.Niels Peteri: ‘Dat steeds meer mensen een Quooker-systeem omarmen als onmisbare tool in de moderne keuken, is te zien aan de afzet, die explosief stijgt. Daar zijn we heel trots op. Achterover leunen is echter geen optie. We willen blijven vernieuwen. Dat doen we onder meer door onze eigen productiemiddelen te ontwikkelen, wat ons in staat stelt om originele oplossingen te bedenken.’Quooker staat op het punt de rest van de wereld te veroveren. Zoveel mogelijk particuliere keukens van kokend water voorzien, op een slimme en verantwoorde manier, dát is de ambitie. Daarom wordt er in het hoofdkantoor in Ridderkerk iedere dag met meer dan 450 mensen gewerkt aan nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nóg zuiniger, nóg makkelijker in gebruik en nóg mooier te maken.

Uw eigen Quooker-kraan samenstellen:

Heeft u vragen over onze Quooker-systemen?

Deel uw bericht met ons

Graag staan wij u bij. Stuur ons gewoon een bericht in het onderstaande formulier